Kurcze muszę zacząć uważać na życzenia, które wypisuję/wypowiadam, zaczynam się siebie bać
LIGA MISTRZÓW 2022/2023
Moderator: Grupa Trzymająca Władzę
-
- Milanista
Re: LIGA MISTRZÓW 2022/2023
Kilka postów wyżej pisałem, że Inter i Napoli to będzie najlepsze losowanie, ewentualnie Benfica. Ale takiego obrotu sprawy to w najlepszym scenariuszu nie spodziewałem się.
Kurcze muszę zacząć uważać na życzenia, które wypisuję/wypowiadam, zaczynam się siebie bać
To że zagramy w Stambule jest od dawna zapisane w gwiazdach.
Tylko ja mimo wszystko jestem umiarkowanym optymistą.
Terminarz w kwietniu kosmiczny, walka o top 4 i jeszcze 3 mecze z Napoli. Zresztą, każdy rywal w LM jest już faworytem ponad nami. Marzyć można, ale w przypadku porażki nie ma sensu wpadać w histerię. Sukces już osiągnęliśmy.
Tylko ja mimo wszystko jestem umiarkowanym optymistą.
Terminarz w kwietniu kosmiczny, walka o top 4 i jeszcze 3 mecze z Napoli. Zresztą, każdy rywal w LM jest już faworytem ponad nami. Marzyć można, ale w przypadku porażki nie ma sensu wpadać w histerię. Sukces już osiągnęliśmy.
Judge not lest ye be judged yourself
-
- Milanista
pandoktor co do finału to pełna zgoda, ale tak pewnie myśli cała czwórka drużyn z naszej części drabinki.
Co by nie powiedzieć w finale na 100% zagra drużyna, której przed sezonem praktycznie nikt nie typował nawet do półfinału.
Jednak losowanie ma ogromne znaczenie, bo w drugiej części drabinki są 3 drużyny typowane przed startem rozgrywek jako bardzo poważni kandydaci do końcowego triumfu. A i zameldowanie się czwartej Chelsea w finale nie wzbudziła by sensacji.
Co by nie powiedzieć w finale na 100% zagra drużyna, której przed sezonem praktycznie nikt nie typował nawet do półfinału.
Jednak losowanie ma ogromne znaczenie, bo w drugiej części drabinki są 3 drużyny typowane przed startem rozgrywek jako bardzo poważni kandydaci do końcowego triumfu. A i zameldowanie się czwartej Chelsea w finale nie wzbudziła by sensacji.
AC Milan - SSC Napoli w środę, 12 kwietnia o 21:00
SSC Napoli - AC Milan we wtorek, 18 kwietnia o 21:00
a w sobotę między meczami z Napoli mecz z Bolonią.
SSC Napoli - AC Milan we wtorek, 18 kwietnia o 21:00
a w sobotę między meczami z Napoli mecz z Bolonią.
Obiektywnie patrząc to losowanie faktycznie chyba nie mogło być dużo lepsze, nawet pod kątem ewentualnie finału. Już widzę wkurw drugiej strony drabinki. Bayern to w ogóle chyba ma najtrudniejsza drogę do ewentualnego finału w historii LM. Grupa z Barcelona i Interem, potem PSG, City i Real/Chelsea.
Musimy marzyć, wierzyć i walczyć. Mam dziwna czutke,(obawę?) że serio zajdziemy daleko w LM a w Serie A będą ciężary o top4.
Musimy marzyć, wierzyć i walczyć. Mam dziwna czutke,(obawę?) że serio zajdziemy daleko w LM a w Serie A będą ciężary o top4.
Dopo la mia mamma ama solo Milan.
Jak awansujemy dalej, to ciekawe będzie co będzie czuć Ibra 

-
- Milanista
Florenzi też nie zgłoszony.
Jest zgłoszony od początku sezonu. Nie mamy wystarczająco wielu Włochów i on nikomu nie zabiera miejsca. Usunęli Desta za to.
Patrząc na losowanie uważam, że Inter mimo wszystko byłby dużo łatwiejszym rywalem. Napoli na dzień dzisiejszy to bardzo mocna ekipa, co pokazuje choćby tabela, więc ja jakiegoś wielkiego optymizmu co do przejścia do następnej rundy nie odczuwam w ogóle. Wyjazd do Neapolu za to szykuje się ekscytujący, jeśli kwestia awansu będzie otwarta po pierwszym meczu
Natomiast summa summarum zgadzam się, ze druga strona drabinki jest o wiele mocniejsza i mogą być bardzo niezadowoleni jak przebiegło losowanie
Z drugiej strony cieszę się, że nie wpadliśmy na Inter bo będę im niestety kibicował, podobnie jak reszcie drużyn żeby męczyli się w pucharach jak najdłużej, bo to może nam pomóc w lidze. Mam tylko nadzieję, że nasz dalszy udział w LM nie odbije sie negatywnie w Serie A i uda się awansować do top 4, bo patrząc długofalowo to jednak nasz priorytet.

Natomiast summa summarum zgadzam się, ze druga strona drabinki jest o wiele mocniejsza i mogą być bardzo niezadowoleni jak przebiegło losowanie

Z drugiej strony cieszę się, że nie wpadliśmy na Inter bo będę im niestety kibicował, podobnie jak reszcie drużyn żeby męczyli się w pucharach jak najdłużej, bo to może nam pomóc w lidze. Mam tylko nadzieję, że nasz dalszy udział w LM nie odbije sie negatywnie w Serie A i uda się awansować do top 4, bo patrząc długofalowo to jednak nasz priorytet.
Na jakieś 90% drużyna z Serie A w finale LM. Szok 

1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.
-
- Milanista
I bardzo prawdopodobne, że z Mediolanu
.
Jednak losowanie ma duże znaczenie.

Jednak losowanie ma duże znaczenie.
Derby Mediolanu w półfinale czy Benfica robi remontadę?
Forza Benfica z kilku względów.
Włochy już zrobiły robotę w LM, a nikt jej lepiej nie zrobi niż Milan
Porażka w 1/2 z Interem może zdołować wszystkich totalnie. Boje się jej i wole przegrać z Benfiką.
Mecze z Interem nie rozwiną drużyny, a z Benfiką tak.
Mecze będą też atrakcyjniejsze dla oka.
Graliśmy z nimi już 3 razy, wystarczy. W ogóle wystarczy pojedynków z włoskimi drużynami na ten moment.
Gdyby to Napoli awansowało, to bym życzył Interowi awansu. Taki paradoks.
Włochy już zrobiły robotę w LM, a nikt jej lepiej nie zrobi niż Milan

Porażka w 1/2 z Interem może zdołować wszystkich totalnie. Boje się jej i wole przegrać z Benfiką.
Mecze z Interem nie rozwiną drużyny, a z Benfiką tak.
Mecze będą też atrakcyjniejsze dla oka.
Graliśmy z nimi już 3 razy, wystarczy. W ogóle wystarczy pojedynków z włoskimi drużynami na ten moment.
Gdyby to Napoli awansowało, to bym życzył Interowi awansu. Taki paradoks.
Ja bym chyba jednak chciał, żeby tak pompowana Benfica, podobnie jak pompowane Napoli, pożegnała się z rozgrywkami. Oczywiście szkoda, że tym eliminującym zespołem jest akurat Inter, ale derby Mediolanu w półfinale LM ten ból by wynagrodziły. Milan przegrał dwa ostatnie mecze z Interem, ale to było jeszcze, że się tak wyrażę "w epicentrum kryzysu". Teraz mam nadzieję, że byłoby lepiej. Poza tym nastroje w Benfice słabe, dwa ostanie mecze to porażki, w tym prestiżowa u siebie z Porto, które zbliżyło się na dwa punkty do liderującej Benfiki. Zobaczymy.
Benfica ma jeszcze 4 punkty przewagi 
Będę dziś kibicował Benfice.

Będę dziś kibicował Benfice.
Jak byłem mały, myślałem, że będe grał z Marco van Bastenem...
Czyli mamy wielkie derby Mediolanu w półfinale LM. Jakby ktoś o tym napisał parę miesięcy temu to w kaftan bezpieczeństwa
Calcio is back, podobno. Dla ligi fajnie, dla dzbanów typu Tomasz H. ból dupy. Dla nas? Hmm mam mieszane uczucia z delikatną przewagą pozytywnych licząc na finał. Patrząc na obecną formę (obecną, słowo klucz) to wydajemy się być lekkim faworytem. Forza !

Dopo la mia mamma ama solo Milan.
Przykre dla Mediolanu jest to, że pomimo 1/2 LM teraz, w przyszłym sezonie może nie być żadnej z tych ekip. A najbardziej prawdopodobny jest scenariusz, ze będzie tylko jedna.
Do tego kolejny bardzo prawdopodobny scenariusz, że jedna z tych ekip będzie walczyć o udział w LM w finale z City lub Realem.
Słodko-gorzki sezon.
Dla Interu sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana. Jak tu zostawić lub zwolnić Inzaghiego?
W lidze katastrofa, ale w LM taki wynik. Co ma zrobić zarząd Interu, jeżeli będzie finał i 7 miejsce w lidze z 15 porażkami na koniec?
Do tego kolejny bardzo prawdopodobny scenariusz, że jedna z tych ekip będzie walczyć o udział w LM w finale z City lub Realem.
Słodko-gorzki sezon.
Dla Interu sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana. Jak tu zostawić lub zwolnić Inzaghiego?

Dla mnie najbardziej smieszne derby ever. Od samego poczatku obie ekipy mocno znizyly poziom w lidze, a w lidze Mistrzow radza sobie dobrze.
Juve dostalo swoje 15 pkt i zaczyna byc nieciekawie lidze. Patrzalem na terminarz i kazdy ma z 3 mecze z trudnym rywalem. Najgorzej ma Inter, bo dotad nie musial borykac zbyt mocnymi ekipami. Do tego puchar Wloch z Juve. Imo bedzie zabawnie jak Wlosi zdobeda puchar uefa i lige mistrzow xD. My ewidetnie musimy zdobyc najblizszych 3 meczach w lidze 9 pkt.
Juve dostalo swoje 15 pkt i zaczyna byc nieciekawie lidze. Patrzalem na terminarz i kazdy ma z 3 mecze z trudnym rywalem. Najgorzej ma Inter, bo dotad nie musial borykac zbyt mocnymi ekipami. Do tego puchar Wloch z Juve. Imo bedzie zabawnie jak Wlosi zdobeda puchar uefa i lige mistrzow xD. My ewidetnie musimy zdobyc najblizszych 3 meczach w lidze 9 pkt.
Man. City - Real 4:0... Jest duzy plus, że nie ma nas w finale.
Najsłabszy finalista LM w historii? 
Na poważnie, to bym nie skreślał Interu. Może się skończyć strzelaniną, jak kiedyś między Liverpoolem a Romą. Ciekawy mecz się zapowiada, chyba pierwszy ciekawy finał od wielu lat.

Na poważnie, to bym nie skreślał Interu. Może się skończyć strzelaniną, jak kiedyś między Liverpoolem a Romą. Ciekawy mecz się zapowiada, chyba pierwszy ciekawy finał od wielu lat.
w dwumeczu nie dawałbym interowi szans z city, ale w pojedynczym meczu...wszystko może sie zdarzyć, inter jest jak chelsea 2012.
Dokladnie, tego się obawiam. Dyspozycja dnia, jedna fartowna pilka poźniej murowanie itp
1.12.1993, Milan - Porto 3-0 - wtedy się wszystko zaczęło.